Як почистити велосипедний ланцюг?

Якщо ви дозволили бруду і пилу вкоренитися на вашому велосипеді, особливо на ланцюгу, ось кілька порад, як позбутися від них менш ніж за годину. Однак пам'ятайте, що велосипед слід чистити після кожного використання в погану погоду або при їзді по місцевості, де немає асфальту. 

1 Відскребіть бруд.
Ланцюг — найважливіша частина вашого велосипеда, тому за нею потрібно доглядати. Спочатку налийте у відро гарячої води. Додайте в нього трохи рідини для миття посуду і енергійно перемішайте воду, щоб рідина розтеклася і утворила піну. Занурте щітку в воду і почніть чистку ланцюга.

2 Знежирте ланцюг.
Очистивши ланцюг, нанесіть на нього обезжирувач і почекайте, поки він розтечеться. Він видалить будь-які залишки і золу, які ви не помітите. Проверніть рукоятку вперед і назад, щоб дозволити ланцюгу обертатися і знежирити внутрішні ланки і ролики. Ви можете допомогти йому із зубною щіткою. Потім ретельно промийте.

3 Протріть ланцюг.
Ретельно протріть ланцюг м'якою тканиною — ланцюг повинен бути абсолютно сухим. Поверніть рукоятку стільки раз, скільки вам потрібно.

4 Змастіть ланцюг.
Наносите масло тільки на чистий і сухий ланцюг. Не застосовуйте занадто багато масла. Також переконайтеся, що масло не дуже густе. Змастити весь ланцюг маслом, нанести на внутрішні ланки. Після того як ви нанесли масло, протріть ланцюг тканиною, ретельно втираючи її в ланцюг.

5 Очистіть простір між задніми зірочками.
Це ті місця, де дуже любить осідати бруд. Заблокуйте колесо викруткою, щоб воно не провертало. Іншою викруткою витягніть бруд в просторі між шестернями. Ви здивуєтеся, скільки бруду там ховається.

6 Очистіть задні зірочки.
Використовуючи гарячий мильний розчин і щітку, ретельно почистіть шестерні. Ви можете спочатку знежирити стійкі диски, а потім знову почати чистку.

Протріть стійки і проміжки між ними ганчіркою.
Очищення задніх зірочок дуже важливо, щоб ланцюг плавно рухався по ним. Як тільки ви їх добре почистете і ополоснете, протріть сухою тканиною. Це дозволить не тільки висушити шестерні, а й відполірувати їх. Помістіть тканину між окремими колесами і відполіруйте.

Назад в блог Наступний запис