Як вибирати педалі на велосипед?

Педалі — це елемент велосипеда, що дозволяє трансформувати поступальні рухи ніг в кругові.

Як вибирати педалі на велосипед?

Педалі потрібні кожному свої. Звичайному велосипедисту підійде проста пластмасова педель, здатна витримати навіть грубе і неграмотне ставлення до велосипеда. Для людей з «шосейним» укладом веложиття потрібно щось вузьке і обтічне, здатне добре фіксувати ногу на педалі, тому для них є спеціальні композитні або алюмінієві педалі з кріпленням для ноги, яке легко відстібається.

Якщо доля до вас не прихильна і вам доводиться задовольнятися звичайними педалями на шосейному велосипеді, або за родом діяльності ви не можете використовувати спеціальне взуття, то організувати надійну фіксацію ноги на педалі вам допоможуть тукліпси. Якщо все ж життєва крива для вас — це швидкі спуски по горах, і тісний контакт з педалями може привести до каліцтв, то беріть собі алюмінієві посилені педалі для гірських велосипедів.

Якщо ж спуски не круті, а їхати вгору краще з повним контролем велосипеда, то нічого кращого контактних педалей для гірських велосипедів вам не знайти, адже спеціальне регулювання завжди допоможе вибрати потрібну ступінь зв'язку вас з вашим двоколісним. А якщо ваша стихія — міський бетон і метал і вам швидке покидання площі педалі вкрай необхідно, але при цьому на промах може вам коштувати дорого, спеціальні педалі для BMX будуть для вас просто незамінними помічниками. У розділі педалей ви знайдете і зможете підібрати такі їх типи: контактні, платформні, тукліпси і аксесуари до педалей.

Назад в блог Наступний запис