Як вибрати дитячий велосипед?

Сьогодні ми поговоримо про те, як правильно підібрати велосипед для дитини у віці від 1,5 до 10 років.

Для того, щоб дитина отримувала задоволення від катання, полюбила спорт і активний спосіб життя — велосипед повинен бути безпечним, зі зручною посадкою відповідно до віку і росту дитини.

1. Для початку визначаємося для хлопчика або дівчинки велосипед (в цьому віці основна відмінність в моделях тільки в кольоровій гамі), а також з маркою велосипеда і бюджетом. Інформацію по кращим моделям можна почерпнути на численних сайтах з продажу велосипедів, в спортивному магазині, а також на спеціалізованих форумах. 

2. Тепер визначаємося з кількістю коліс. Велосипеди поділяються на дві групи: двоколісні (для дітей старше 4 років) і триколісні (для дітей молодше 4 років). Останні доповнені спеціальної довгою ручкою, завдяки якій дорослі допомагають малюку котитися. Двоколісні велосипеди для дітей до 6 років додатково комплектуються невеликими знімними бічними коліщатками, що допомагають тримати рівновагу і мають ніжні гальма, завдяки якому велосипед зупиниться там, де захочеться маленькому велосипедисту (потрібно лише провернути педаль назад). Трансмісія у таких дитячих моделей одношвидкісна. У двоколісних велосипедів для дітей від 6 років і зростом від 120 см з'являються 6-7 швидкісні трансмісії і ручні гальма.

3. Вибираємо діаметр коліс. Він пропорційний віку і росту дитини. При виборі відштовхуйтесь від таблиці внизу.

4. Йдемо в магазин або шоу-рум разом з дитиною, щоб він посидів на обраної моделі. Зверніть увагу — дістають ноги до педалей, чи комфортно йому сидіти, не напружується спина. Налаштуйте підйом сидіння і керма.

Якщо велосипед обраний правильно, то ноги дитини будуть без напруги і практично прямі в нижній точці крутіння педалей, при цьому у верхній точці — не будуть стосуватися керма, стопа при цьому повністю ляже на педаль, а кермо легко повернеться з крайнього правого в крайнє ліве положення.

Таблиця вибору дитячого велосипеда під зріст і вік

     Вік

         Ріст

     Діаметр коліс

1,5 — 3 роки

      80 — 100 см

        10 дюймів

2 — 4 роки

      85 — 115 см

        12 дюймів

3 — 5 років

      90 — 110 см

        14 дюймів

3,5 — 6 років

      95 — 115 см

        16 дюймів

4 — 6 років

     110 — 120 см

        18 дюймів

6 — 9 років

     110 — 135 см

        20 дюймів

 

Назад в блог Наступний запис