Як вибрати втулку для велосипеда?

Втулка — це частина колеса, що відповідає за кріплення спиць і дозволяє колесу обертатися щодо осі закріплення.

Як вибрати втулку?

Втулки або їх комплектуючі — це те, що може підходити до одного велосипеду, але не підходити до іншого. Хоча, звичайно, деякі деталі є універсальними. Втулка — частина велосипеда, яка найбільш схильна до зносу, тому що працює найбільша кількість часу.

На даний момент еволюційний розвиток цього вузла призвело до установленого стандартного вигляду. Розподіл втулок відбувається за видами гальм, відповідно, є втулки під дискові, ободні, він же вібрейки, і під ножні гальма. Зверніть увагу на тип підшипника, що використовується у втулці: касетний, промпідшипник або насипний. Касетний і промпідшипник набагато зручніше в обігу і легко змінюється. Зате насипний набагато дешевше і має менше тертя ковзання.

Другий важливий елемент втулки — це вісь. Вона витримує всі навантаження, повинна нести на собі вагу всього, що на велосипеді, включаючи сам велосипед. Заміна зламаної осі — вельми копітка робота, тому, вибираючи собі нову вісь — посилену, звичайну або полегшену — уточніть, щоб її параметри збігалися з тієї, що була раніше. Також зверніть увагу, щоб нова втулка збігалася з кількістю спиць можливості обода.

 

Назад в блог Наступний запис