Купівля велосипеда корисні поради

З наближенням теплих днів у жителів з'являється все більше причин купити велосипед. Екологічний і мобільний транспорт дозволяє дістатися до потрібної точки на карті в потрібний час і не переживати про пробки.

Крім того, велопрогулянки роблять позитивний вплив на організм, оздоровлюючи його і роблячи людини більш витривалим. Загалом, купувати двоколісного друга потрібно, але якого «коня» вибрати з усього різноманіття, представленого на ринку?

Існує досить багато типів велосипедів, і перед прийняттям рішення слід визначитися з тим, як і де він буде експлуатуватися.

Для поїздок міськими парками і стежках в приміських лісах відмінно підходять гірські велосипеди, для неспішних поїздок по асфальтованих вулицях — дорожні, а для збільшення мобільності окремо взятого громадянина при необхідності постійно пересуватися по місту — складні велосипеди.

Шосейні, трекові та інші спортивні види велосипедів в цій статті розглянуті не будуть, бо для покатушек по дорогах загального користування і грунтовкам вони мало підходять, та й коштують досить дорого.

Почнемо з гірських велосипедів, або, як їх ще називають, — маунтінбайки. Даний вид велосипедів отримав величезне поширення завдяки універсальності і вельми доступного цінника. Підходять такі велосипеди і для прогулянок по скверах і парках, і для поїздок на роботу, і для велопоходів.

При покупці гірського велосипеда покупцям слід звернути увагу на конструкцію рами, яка повинна складаються з двох трикутників, і впевнитись у відсутності заднього амортизатора.

Незвичайна форма рами на недорогому велосипеді явно вказує на її неміцність, так само як і наявність задньої підвіски говорить про те, що амортизатор встановлений виключно в декоративних цілях і своїх функцій не виконує. Кількість передач особливої ​​ролі не грає — головне, щоб вони взагалі були, ну і передня амортизаційна вилка теж не буде зайвою.

Дорожні велосипеди відрізняються від маунтінбайков відсутністю передач і, в більшості випадків, жорсткої передньої виделкою. Для підкорення схилів пагорбів і подолання пересіченій місцевості вони не підходять, а от по дорогах загального користування кататися на них дуже навіть приємно за рахунок широкого і м'якого сідла.

Використовують їх зазвичай для поїздок по цілком звичайних справ — за хлібом в магазин, на пошту за газетами або на роботу за умови щодо плоского рельєфу.

Крім того, дорожні велосипеди куди менше привертають увагу велосипедних злодіїв, які найчастіше оцінюють вартість двоколісного «коня» виключно за наявністю передач і помітного зовнішнім виглядом.

Складні велосипеди — це своєрідний компроміс між пересуванням по місту на громадському транспорті і поїздкам на велосипеді. Порівняно невеликі розміри цього транспортного засобу дозволяють скласти його до розмірів дорожньої сумки і взяти його з собою в тролейбус.

Таким чином, власник складного велосипеда може долати частину наміченого шляху на своєму придбанні, після чого пересісти в рейсовий автобус і продовжити подорож. Так, для походів такі велосипеди не підходять, але поганяти на ньому по місту або парку дуже навіть можна.