Поради щодо використання електровелосипедів

З тих пір, як електровелосипеди стали з'являтися в нашій країні і набирати обертів своєї популярності, пройшло не так вже й багато часу.
Однак люди все більше схиляються до того, що цей транспорт нехай і не може цілком і повністю замінити автомобіль, проте в деяких випадках стає прекрасним його альтернативою.
Електровелосипеди діляться в основному на два види: перші робляться за допомогою нескладної доробки звичайного велосипеда, другі — це продукція фірм, які спочатку роблять саме електровелосипеди.

Перероблений в електро- велосипед, звичайно, багато в чому поступається за красою свого «побратима», але і вартість його значно нижче. Переробка, якщо її здійснює людина, яка більш-менш розбирається в техніці, займе зовсім небагато часу. Для цього знадобиться лише встановити на велосипед спеціальне обладнання.

Зазвичай до заднього колеса велосипеда кріпиться мотор і акумуляторна батарея, яка має зарядний пристрій. Також на велосипед встановлюються блок управління, а на кермі — «ручка газу». Якщо посидіти довше, можна сконструювати і більш складну конструкцію, що включає в себе різні редуктори, передачі і т. д. Однак це вже на власний розсуд.

Вибирати з двох видів ви можете самі, виходячи з власних смаків і фінансових можливостей. Насправді легкість пересування властиві обом типам електровелосипедів, головне тільки запам'ятати кілька нескладних правил.
Не лінуйтеся крутити педалі.
Звичайно, ви можете і не робити цього (електровелосипед в стані везти вас сам), проте з вашою допомогою транспорт може розвивати набагато більшу швидкість, а витрати енергії при цьому будуть мінімальними. Крім усього іншого це збільшить відстань, які ви проїдете до наступного заряджання акумулятора.

Заощадити витрати енергії ви можете і в дорозі. З'їжджаючи з крутих спусків і невеликих пагорбів, відпускайте ручку газу — так ви просто виключаєте батарею і продовжуєте їзду вже на звичайному велосипеді, а акумулятор «відпочиває». Адже коли ви заїжджаєте на гору, вас «виручає» ваш транспорт, дозволяючи вам не прикладати при цьому величезних зусиль — давайте і йому можливість перепочинку.

У тому й полягає головна перевага електровелосипеда — він робить ваші велопрогулянки комфортними і приємними.

Назад в блог Наступний запис