Вибираємо велосипед для дитини

Всі батьки хочуть, щоб їхні діти росли міцними і здоровими. З ранніх років дитину вчать рухливим іграм, прищеплюють принципи здорового харчування. Однак ніщо так не зміцнює організм, як їзда на велосипеді. Дітям настільки подобається це, що вони пропадають на вулиці годинами, вивчаючи нові райони і знайомлячись з навколишнім світом. Навіть степпер тренажер може не так захопити, як велосипед. Щоб велосипед приносив дитині радість, важливо знати, як правильно його вибрати. При виборі велосипеда слід пам'ятати — чим молодше ваше чадо, тим легший велосипед йому потрібен. Дитячі велосипеди слід купувати виключно з алюмінієвою рамою. Тоді їзда не викликатиме у вашої дитини ніяких труднощів. Не слід купувати велосипеди «на виріст». Для кожного віку призначений свій транспорт, який виготовляють з урахуванням потреб і фізіології дитини.

Для діточок до 3-х років випускають триколісні велосипеди. На них малюк почуває себе комфортно, а батьки не турбуються, чи зможе чадо тримати рівновагу. Є в цій віковій категорії велосипеди з двома основними і двома додатковими колесами. Деякі моделі для дівчаток відрізняються забарвленням, а також наявністю на кермі кошику. Велосипеди для дітей від 3 до 5 років вже мають більший розмір, ніж попередні. Чи потрібно використовувати при їзді додаткову пару коліс, повинні вирішувати батьки. Однак якщо ваша дитина впевнено їздить на двох колесах, не лишайте його такого задоволення. Моделі для дівчаток в цій категорії мають відмінності: це більш низька посадка рами. Починаючи з категорії від 6-ти до 8-ми років, дитячі велосипеди мають масу компонентів велосипедів для дорослих. У таких велосипедах уже можна перемикати швидкості і передачі. Більш серйозним транспортом є велосипеди для діточок від 8 до 12 років. У цьому віці діти рухливі і допитливі, тому їх велосипеди повинні бути особливо міцними, щоб навіть ті хлопці, які мають у будинку розбірні гантелі, не змогли «відремонтувати» свій транспорт. Звичайно, більш міцний велосипед буде мати більш високу вартість, проте не забувайте, що скупий платить зазвичай двічі. 

А новий велосипед буде коштувати набагато дорожче. Всі діти хочуть мати велосипед. Батькам під силу зробити так, щоб їзда приносила дитині тільки радість. Головне, вибрати якісний і відповідний для вашого чада транспорт.

Назад в блог Наступний запис