Як безпечно їздити на велосипеді?

Велосипед — найпростіший і безпечний транспорт. Він зміцнює м'язи, покращує здоров'я, не шкодить навколишньому середовищу і приносить тільки задоволення.

Для цього існують кілька правил, які допоможуть вам отримувати від процесу тільки позитивні емоції.

1. Спочатку проаналізуйте обрану дорогу, чи зможете ви по ній проїхати, чи подолаєте великі калюжі, байраки. Якщо ні, то знайдіть дорогу простіше.

2. На незнайомій дорозі не розганяйтеся занадто швидко, ви не знаєте, що чекає попереду, тому будьте уважні і не розслабляйтеся, приготуйтеся в будь-який момент загальмувати.

3. Під час їзди руки повинні розташовуватися на ширині плечей паралельно один одному. Тримайте їх так, немов ріжете хліб. В іншому випадку кисті і зап'ястя будуть швидко втомлюватися і хворіти.

4. Лікті повинні бути злегка зігнутими і розслабленими. І не спирайтеся на них, але іноді міняйте положення. В іншому випадку ви отримаєте напруга попереку і затікання всього тіла.

5. При тривалій їзді погіршується кровообіг, щоб цьому запобігти — періодично вставайте з велосипеда і котите його поруч.

6. Не полінуйтеся придбати шолом. Завжди є ризик наштовхнутися на яму або пробігати тварина.

7. Тримайте шию так, немов вона продовження спини, і не згинайте, інакше ризикуєте порушити кровообіг і отримати головний біль.

8. Важливо навчиться правильно падати. Під час падіння згрупуйтеся, щоб уникнути небезпечних травм.

Назад в блог Наступний запис